Baba ben oyuncu olmak istiyorum

EĞİTİM 22.06.2020, 09:36 23.06.2020, 09:34
Baba ben oyuncu olmak istiyorum

Yaz aylarında ailelerin en çok konuştuğu konulardan biri de sınavlardır. Çocukları o sınavlara girer ve emeğinin karşılığını almaya çalışır. Bu aylarda oyuncu olmak isteyen gençleri de ayrı bir heyecan sarar. Konservatuvar sınavı tarihleri, hazırlıklar ve tiratlar havada uçuşur. Şartlar, aşamalar derken heyecanın ve adrenalinin her zaman tavan yaptığı bir dönemdir yaz ayları.

Oyuncu olmak için konservatuar okumanın şart olduğuna inananlardan değilim ama her oyuncu adayının eğitim alması gerektiğine inanıyorum. Bu kimi zaman konservatuvar olur, kimi zaman işin mutfağında yetişmek olur. Ancak özellikle konservatuvar okumak için çabalayan, bu uğurda emek harcayan genç oyuncu adaylarına ayrı bir saygım vardır. Bugünlerde o adayların bazıları hala ailelerine oyuncu olmak istediğini söylememiş ve hatta gizli gizli sınavlara da hazırlanıyor olabilirler.

Ailelerden bir ricam var. Eğer çocuğunuz ilerde oyuncu olmak istediğini ve üniversitede konservatuvar eğitimi almak istediğini söylüyorsa bilin ki zor yolu tercih etmiştir, lütfen önce onu dinleyin. Müsaade edin, neden size oyuncu olmak istediğini ve konservatuvar sınavlarına girmek istediğini anlatsın. Arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle konuşun ve anlamaya çalışın. Eğer şimdiye kadar siz bu isteği fark etmediyseniz, onlar mutlaka fark etmiştir. Ailelerin desteği her zaman çok önemlidir. Bu zor ve uzun yolda onların size ihtiyacı var.

Sektörde yer alan birçok oyuncu ilk önce farklı meslek dallarında eğitim alıp sonra oyunculuğa yönelmiştir. Çünkü ailelerin gözünde, kola takılan o altın bileziklerden biri çoğu kez konservatuvar eğitimi değildir. O yüzden, ne istediklerini ailelerine anlatana kadar kendilerini işletme, maliye, turizm ya da bunun gibi birçok farklı dalda eğitim alırken bulurlar. Elbette eğitim sistemimizin bireyleri doğru yönlendirecek yapıda olmaması da bu duruma tuz biber eker. Ama istisna örnekler de yok değil, okul hayatı boyunca öğretmenlerin doğru yönlendirmesiyle içindeki oyunculuk ateşini keşfeden birçok başarılı oyuncu da mevcut.

Günümüzün en kıymetli şeyi zaman! Çocuklarınızın zaman kaybetmesine izin vermeyin, bırakın denesinler ve o sınavlara girsinler. Kendilerini bir başka meslek içinde oyunculuğu hayal ederken bulmasınlar. Sizin istediğiniz gibi doktor, mühendis ya da öğretmen olamayabilirler. Ama mesleğini aşkla yapan, bu uğurda emek sarf eden başarılı bireylere dönüşebilirler. Oyunculuk sadece bir meslek değil, aynı zamanda yaşam enerjisidir. İçlerinde bu enerji varsa keşfetmelerine yardım edin.

Başarıya giden yol çocuğunuzun seçtiği yoldur.

Yorumlar (0)