2. Gemlik Film Festivali’nin jüri üyeleri belli oldu

KÜLTÜR SANAT 17.05.2023, 09:55 17.05.2023, 16:21
2. Gemlik Film Festivali’nin jüri üyeleri belli oldu

Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Gemlik Film Festivali’’nin jüri üyeleri belli oldu. 20-23 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin Kısa Film Yarışması’nda dereceye giren filmleri, Türk Sineması’nın efsane ismi Hale Soygazi başkanlığında, yönetmen, yapımcı ve yazar Ezel Akay, oyuncu Güven Kıraç, yazar ve yaratıcı yapımcı Yiğit Güralp ve görüntü yönetmeni ve yapımcı Eyüp Boz gibi güçlü isimlerden jüri belirleyecek.

Jüri başkanı Hale Soygazi, sinemaya gönül vermiş gençlerin kendisini her zaman heyecanlandırdığını söyleyerek ‘’Sinema adına sarf edilen her türlü çabayı yürekten alkışlıyorum ve elimden geldiğince destekliyorum.’’ dedi.

1.’lik, 2.’lik ve 3.’lük ödüllerinin yanı sıra Mansiyon Ödülü’nün verileceği yarışma için başvurular, www.filmfreeway.com sitesinden 1 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılacak. 

Sadece Türkiye’den katılan filmleri kabul eden yarışmaya başvuran filmleri, alanında uzman kişilerden oluşan ön jüri değerlendirmesi sonrası ana jüri değerlendirecek ve ödüller sahiplerini bulacak. Kısa Film Yarışması Ön Seçici Kurulu’nda,  Yönetmen Ceren Şahan, görüntü yönetmeni Hayri Çölaşan, yönetmen Gültekin Bayır yer alıyor.

Ön jürinin değerlendirmesi sonrası belirlenen 10 film; oyuncu ve yönetmenlerden oluşan ana jüri tarafından izlenecek. Jürinin belirlediği ilk üçe giren filmler ve Mansiyon Ödülü kazanan filmler birbirinden büyük ödüller kazanacak. Yarışmada dereceye girenler için 1.lik Ödülü 25.000 TL, 2.lik Ödülü 20.000 TL, 3.lük Ödülü 15.000 TL, 4. Mansiyon Ödülü ise 10.000 TL olarak belirlendi. 

Birbirinden özel konukların katılımıyla gerçekleşecek festivalde Türk Sineması film gösterimleri, sergiler, konserler ve söyleşiler yer alacak

Yorumlar (0)