Akbank Sanat'tan 13 Nisan'a özel etkinlikler

KÜLTÜR SANAT 13.04.2021, 10:44 13.04.2021, 15:30
 Akbank Sanat'tan 13 Nisan'a özel etkinlikler

Eğlenceli ve yaratıcı atölye çalışmaları ile çocukları sanatın büyülü dünyasıyla buluşturan Akbank Sanat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için farklı yaş gruplarından çocuklara seslenen bir online program hazırladı. 

Çocukların 23 Nisan’ı evde, ebeveynleri ile etkileşim içinde, neşeyle kutlamalarını amaçlayan bu atölyeler “Akbank Sanat Evinizde” çatısı altında sosyal medya kanallarında takip edilebilecek.

Akbank Sanat’ta 9 Mart – 15 Haziran tarihleri arasında yer alan, küratörlüğü Selçuk Artut ve Jeremy Woodruff üstlendiği Distopya Ses Sanatı sergisine paralel olarak düzenlenen “Çocuklar için Ses Sanatı” başlıklı çevrimiçi atölye, 7-12 yaş aralığındaki çocukları sergiside yer alan yapıtlar üzerinden evlerindeki farklı malzemelerle / nesnelerle müzik yapma deneyimi sunarken, Pauline Oliveros'tan Derin Dinleme konseptine, basit teknolojiler kullanarak kendi evlerinde bir ses enstalasyonu oluşturmaya davet ediyor. Eğitmenliğini Amy Salsgiver ve Nihal Saruhanlı’nın üstlendiği ve Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında çocuklarla buluşacak atölye serisinin ilki 23 Nisan tarihinde Akbank Sanat YouTube kanalında çocuklarla buluşacak.

Akbank Sanat’ın farklı içerikteki çocuk atölyeleri sanat eğitmeni Barış Karayazgan'ın sunumuyla Akbank Sanat Youtube kanalında yayında olmaya devam ediyor. Her Cumartesi günü yayınlamaya devam ettiğimiz çocuk atölyesi içerikleri Nisan ayında “Kolaj” tekniğini odağına alıyor. Sanat eğitmeni Barış Karayazgan'ın sunumuyla sanat tarihinin önde gelen sanatçılarının tanıtıldığı atölyelerde aynı zamanda uygulamalı aktivitelerle farklı sanatsal pratikler çocukların ve ailelerin birlikte deneyimleyebilecekleri etkinliklere dönüşüyor.

Akbank Sanat Dans Atölyesi eğitmenlerinden dansçı ve koreograf Bengi Yörük tarafından hazırlan 4-6 Yaş Çağdaş Dans Tekniği dersleri de Akbank Sanat Youtube kanalında yayında. Vücudun baş, omuz, omurga, kalça, bacak, ayak ve kol bölümlerini çalıştıran esneme hareketlerinden oluşan dersler çocuğun ebeveyn ile birlikte deneyimlemesi ve eğitmenin yönlendirmesine esasına dayanıyor.

Akbank Sanat çocukları ve aileleri, 23 Nisan programına özel bu etkinlikler sırasında üretilen eserleri, çekilen fotoğrafları ve koreografi videolarını #AkbankSanatEvinizde etiketiyle sosyal medyada paylaşmaya davet ediyor.

Yorumlar (0)