Odunpazarı Modern Müze yeniden açılıyor!

Covid-19 salgını nedeniyle 16 Mart'ta ziyarete kapatılan Odunpazarı Modern Müze (OMM), kontrollü normalleşme süreciyle 1 Temmuz'da kapılarını yeniden açacak.

KÜLTÜR SANAT 23.06.2020, 14:44
Odunpazarı Modern Müze yeniden açılıyor!

Osmanlı kubbe mimarisi, geleneksel Japon mimarisi ile Odunpazarı sivil mimarisinden esinlenerek ünlü Japon mimarlık ofisi Kengo Kuma and Associates (KKA) tarafından tasarlanan ve 7 Eylül 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen OMM'de kontrollü sosyal hayat kapsamında gerekli sağlık önlemleri alındı.

Güvenli müze deneyimi için hazırlıklarına devam eden OMM, 1 Temmuz Çarşamba gününden itibaren salıdan cumartesiye kadar 11.00-17.00, pazar günleri ise 12.00-17.00 saatlerinde ziyarete açık olacak.

Kapalı olduğu izolasyon döneminde bir araya getirdiği dijital içerikleri ile sanatsever takipçilerini yalnız bırakmayan OMM’un yeniden ziyarete açılması ile birlikte Haldun Dostoğlu küratörlüğünde gerçekleşen koleksiyon sergisi “Vuslat” ve günümüzün yetenekli bambu ustası Tanabe Chikuunsai IV’nin müzeye özel ürettiği enstalasyon çalışması sanatseverler ile tekrar buluşacak. 

Yorumlar (0)