“Ubiquity / Aynı anda her yerde” video serisi Akbank Sanat’da 

KÜLTÜR SANAT 03.02.2021, 11:15
“Ubiquity / Aynı anda her yerde” video serisi Akbank Sanat’da 

Akbank Sanat kültür sanat etkinliklerini sosyal medya kanallarından sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Akbank Sanat YouTube kanalında Şubat ayında başlayacak “Ubiquity / Aynı anda her yerde” başlıklı video gösterimleri, videonun zaman ve yer bağımsız her yerde olabilme becerisinin altını çiziyor. 

Küratörler Ceren Arkman ve Irmak Arkman, video serisi ile ilgili değerlendirmelerinde şöyle diyorlar: “Pandemi döneminde hemen her şeyi her yerde yapılabilir hale getirme çabamız zorunlu olarak öne çıkmışken, videonun bu aynı anda her yerde olabilme becerisi sıradanlaşmış görünse de video zaten her zaman bu özelliğe sahipti. Videolar fiziksel mekanlarda sergilendiğinde de birden fazla mekanda aynı anda gösterilebiliyordu ve her zaman çevrimiçi dünyayı diğer bütün sanat dallarından daha fazla ve etkin kullanıyordu.

Bu durum pandemi sonrasında da devam edecek. Bu nedenle izleyeceğiniz bir pandemi projesi değil, bir video projesi ve size videonun aynı anda her yerde olabilme, demokratik şekilde herkese zaman ve mekandan bağımsız ulaşabilme becerisini hatırlatmayı ümit ediyor. Umarız aynı mekanlarda olamadığımız bu dönemde tanımadığınız başkalarıyla aynı anda her yerde bu projenin keyfine varmak için zaman ayırırsınız.”

Gösterim programı:

  • 1– 7 Şubat 2021  - Mindscapes I / Akıl Manzaraları I: Lara Kamhi + Fernando Velázquez
  • 8– 14 Şubat 2021 - Mindscapes II / Akıl Manzaraları II: Lia + Can Büyükberber
  • 15– 21 Şubat 2021  -  Memories Lost and Found / Kayıp ve Buluntu Anılar: Nancy Atakan and Kalliopi Lemos + Volkan Kızıltunç 
  • 22– 28 Şubat 2021  -  Cosmos / Kozmos: Memo Akten + Uršula Berlot

Yorumlar (0)