Ünlü isimler Kaan Tangöze'yi yalnız bırakmadı

KÜLTÜR SANAT 11.02.2022, 09:28 11.02.2022, 16:14
Ünlü isimler Kaan Tangöze'yi yalnız bırakmadı

Türk rock müziğinin efsane grubu DUMAN’ın solisti, besteci ve söz yazarı Kaan Tangöze, büyük halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif türkülerini yeniden düzenleyerek, solo akustik albümde seslendirdi. Aşık Mahzuni Şerif’ten çok etkilenen, dillerden düşmeyen çok sayıda şarkının bestecisi ve söz yazarı olan Kaan Tangöze’nin, İstanbul'daki stüdyosunda kaydedilen 10 şarkılık albümün; vokalleri, akustik gitar ve aranjesi kendisine ait.

Ünlü Türk Halk Ozanı Aşık Mahzuni Şerif’in 10 bestesinin Kaan Tangöze tarafından yeniden yorumlandığı albümün lansman konseri, Şerefiye Sarnıcı'nda, pandemi kurallarına uygun şekilde, sanat dünyasından ünlü isimlerden ve basından sınırlı sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşti.

Hatice Aslan, Gaye Su Akyol, Gonca Vuslateri, Özge Fışkın, Melis Danişmend, Gülinler, Ari Barokas, Kıvılcım Ural, Murat Abbas gibi isimlerin katıldığı lansmanda Kaan Tangöze albümdeki bütün şarkıları canlı solo performansıyla davetlilerle buluşturdu.

Şerefiye Sarnıcı'nın içinde özel hazırlanmış ses ve ışık efektlerinden oluşan özel bir görsel şölen konser öncesi davetlilere, unutamayacakları bir deneyim yaşatıldı. Şerefiye Sarnıcı’nın büyüleyici ortamında iki saate yakın süren performansını gerçekleştiren Kaan Tangöze, 'Kendim Ettim Kendim Buldum' ve mızıkasıyla ' Bekle Dedi Gitti' isimli şarkıları ile geceyi büyük alkış ve sevgi gösterileri eşliğinde sonlandırdı.

Albümde yer alan bir parçanın da lansman konserinin görüntülerinden oluşan bir yeni klip, yakın zamanda sanatçının kendi YouTube sayfasında yayına girecek.

Katılan davetlilere, anı olarak hediyelik kağıt tohum dağıtılan lansmanda, kullanılan tüm ürünlerin geri dönüşen materyallerden kullanılarak yapılmış olması Kaan Tangöze'nin doğaya verdiği önemin altını bir kez daha çizdi.

Kaan Tangöze’nin 7 Ocak’ta tüm dijital platformlarda dinleyiciyle buluşan ‘Aşık Mahzuni Şerif Türküleri’ albümünün klipleri Kaan Tangöze YouTube kanalında yayında! Çekimleri Kayseri’de gerçekleşen kliplerin, eserlerin ruhunu yansıtan pastoral öğeleri, izleyenleri başka bir dünyaya götürecek.

Yorumlar (0)