Zeynep Öykü: "Yerleşke aşçısının çorbası ile ısındık"

MAGAZİN 23.10.2023, 09:25 23.10.2023, 10:51
Zeynep Öykü: "Yerleşke aşçısının çorbası ile ısındık"

Katıldığı 11. Uluslararası Antakya Film Festivali'nde duygu dolu anlar yaşayan arp sanatçısı Zeynep Öykü "Konser akşamı Serinyol Dostlar Yerleşkesi aşçısının çorbası ile ısındık. Bu da benim için yıllar öncesinden çok ilginç bir tesadüftü, ne olursa olsun kalplerimiz birlikte olabiliyor" dedi.

Türkiye turnesi kapsamında 11. Uluslararası Antakta Film Festivali'nde gönüllü konser veren arp sanatçısı Zeynep Öykü duygu dolu anlar yaşadı. Festival yönetimine davetleri için teşekkür eden sanatçı yaşadıkları hakkında şunları söyledi: "11. Uluslararası Antakya Film Festivali kapsamında gerçekleştirdiğimiz konser, Ekim ayı turnemizin en anlamlı akşamıydı. Antakya kültür ve tarih açısından, ülkemizin en önemli noktalarından biri. Yaşanan deprem felaketinden sonra da orada kalan Antakya halkı ile dayanışma içinde olmamız ve bölgede sanatı canladırmaya devam etmemiz çok önemli. Bu amaçla Antakya Film Festivali kapsamında orada buluşan sanatçılar, yönetmenler, festivali organze eden ekip de böyle düşünüyor zaten. 

Yıllar öncesinden tesadüf

Benim için en anlamlı şeylerden biri konserimizi büyük bir ilgi ile dinleyen çocuklar oldu. Belki onların ilgi alanına hiç girmeyen bir müzik türü, Rönesans müziği idi ancak pür dikkat dinlediler ve onlar da mutlu ayrıldılar bizim gibi. O gün 2019 yılında Antakya Katolik Kilisesi programında tanıştığımız, o zaman bize yardımcı olmuş olan arkadaşımızın kuzeni tesadüfen aşevinin aşçısı idi ve o akşam onun çorbası ise ısındık. Bu da benim için çok ilginç bir tesadüftü, ne olursa olsun kalplerimiz birlikte olabiliyor diye düşündürdü. Ayrıca Dostlar Yerleşkesi'ndeki candan yönetim için Adnan Güzelmansur Bey'e ve Sümbül Adalı Hanım'a çok teşekkür ederim. Bahar aylarında konser için zaten söz vermiştim ve her fırsatta Antakya'ya gelmeye çalışacağım."

Yorumlar (0)