Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’na geri sayım başladı!

MODA 26.08.2022, 13:18
Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’na geri sayım başladı!

Bu sene 30. yılını kutlayan Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması, Türk moda sektörüne yepyeni yetenekler kazandırmaya devam ediyor. Başvuruların ardından mülakat sürecini geride bırakan 10 finalistin heyecanlı hazırlık sürecine 25 Ağustos Perşembe günü İstanbul Moda Akademisi’nde gerçekleşen finalist-mentor görüşmeleriyle start verildi. 

Genç tasarımcılar ilham aldıkları konseptlerle hayal dünyalarını bir araya getirdikleri koleksiyonları, sektörün profesyonel moda tasarımcıları Özlem Kaya ve Şansım Adalı mentorluğunda hayata geçirmeye başladı. Hazırladıkları koleksiyon hikayelerini, atölye sürecinde alanında uzman isimlerin desteğiyle kreatif tasarımlara dönüştürerek Gala Gecesi’nde sergilemek için gün sayan 10 finalist, tasarımcı kimliklerini özgün tekniklerle birleştirmek üzere çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Bu yolculukta tasarımcılara eşlik eden mentorlardan moda tasarımcısı ve Moda Tasarımcıları Derneği Eş Başkanı Özlem Kaya, “Koza’nın 30. yaşını kutladığı bu özel senede sektörümüze adım atmaya hazırlanan 10 genç finalistimiz gerek eğitim sürecinde edindikleri birikimleri gerekse kreatif bakış açılarını Koza’nın sağladığı imkanlarla bir araya getirerek ortaya özel koleksiyonlar çıkarmaya hazırlanıyor. Bizler de atölye sürecinde fikrin vücuda geçmesi için tüm desteğimizle onların yanlarındayız ve heyecanlarını paylaşıyoruz,” diye belirtti.   

Bu sene 30. yılını kutlayan Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması finalistlerinin tasarımlarını jüri üyelerine sunacağı Gala Gecesi, 15 Kasım 2022 Salı günü gerçekleşecek.

Yorumlar (0)