TikTok modası

MODA 21.10.2020, 09:32
TikTok modası

Son yıllarda hayatımızda oldukça popüler olan, özellikle gençlerin çok kullandığı, kısa videoların paylaşıldığı bir uygulama TikTok. Her geçen gün popülaritesini artıran bu platform artık moda dünyasının da ilgisi çekmeyi başardı. Z kuşağını anlamanın ve onların dünyasında olabilmenin yolu olarak TikTok aslında hepimizin radarına girdi. Birçok kısa videonun paylaşıldığı bu platform aynı zamanda kendi modasını yaratarak sokak stillerini de oluşturmaya başladı. Gençler popüler videolar çekmeyi hedeflerken özgün tarzlar yaratarak modayı da değiştiriyorlar. Özellikle bir kazağı ya da gömleği giyinmenin 5 farklı yolu videoları çekerken sürdürülebilir moda akımına da farkında olarak ya da olmayarak katkı sağlıyorlar. Pandemi nedeniyle birçok moda organizasyonun iptal olduğu ve tasarımcıların koleksiyonlarını sergilemek için yeni bir ortam aradıkları bu dönemde TikTok Fashion Month ile lüks markalar da TikTok’taki yerini aldı. TikTok artık moda stillerinin izlendiği ve konuşulduğu bir platform haline geldi. Gençlerin sokaklara taşıdığı modaya bir göz atalım.

Göbeği açıkta bırakan üstler

Uzun tişörtlerin göbeği açıkta kalacak şekilde kısaltılıp, uzun gömleklerin ise önden bağcık yapılarak nasıl daha stilize görüneceğine dair bir sürü video mevcut.

Oversize sweatshirtler

Sweatshirtleri kimi zaman elbise olarak kullanırken, yanlardan lastikle tutturup içe kıvırarak göbeğini açıkta bırakan çok sayıda TikToker var.

Kemer

Neredeyse giyilen tüm kıyafetlerde kemer yerini aldı dersek yanlış söylemeyiz. Pantolonların üzerine göbeği açıkta bırakan bir üst seçilmişse mutlaka kemerde kullanılıyor. Videolarda gençler bol elbiseleri kemer ile kullanarak bellerini ortaya çıkaran seçimler yapıyor. Gömlekler de kemer kullanımı oldukça fazla.

Eşofman

Eşofmanlar artık alt giyimde en çok tercih edilen kıyafetlerden biri. Günümüz modasına da yön veren eşofmanlar, modellerdeki ve kumaş seçimlerindeki çeşitlilik ile TikTok videolarında oldukça popüler.

Alt üst aynı

Özellikle pandemiden sonra daha rahat, konforlu, sade ama vurgusu olan kıyafet seçimleri ön planda. Aynı renk ve kumaştan olan takımlar bu döneme damgasını vuruyor.

Renkli saçlar

Saçların tamamını ya da bir bölümünü renkli yapmakta bu aralar çok popüler. Mavi, kırmızı, yeşil, pembe ya da mor. Seçim sizin.

Yorumlar (0)