Beykoz Üniversitesi başarılarına yenisini ekledi

ÖZEL HABER 29.07.2020, 11:08 29.07.2020, 11:31
Beykoz Üniversitesi başarılarına yenisini ekledi

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı/University Assesments & Research Laboratory [ÜniAr] tarafından yapılan “Akademik Ekoloji: Akademisyenlerin Gözünden Üniversiteler” Araştırması' nda, Beykoz Üniversitesi “Üniversitelerin Akademik Ekoloji Genel Sıralaması”nda Türkiye’deki 194 üniversite içinde 9'uncu, 68 Vakıf Üniversitesi içinde ise 5'inci üniversite olarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman duygularını şu sözlerle ifade etti: "Öncelikle çok mutluyuz bunu söyleyebilirim. Henüz 4 senelik çok yeni bir üniversiteyiz. Ona rağmen böyle bir araştırmada bu sırada yer almak bizi mutlu etti.

Yeni bir üniversite olarak amacımız da zaten buydu. İnsanların mutlu olduğu, huzurlu olduğu, özgür bir üniversite amaçlıyorduk. Bilimsel araştırmaların özgürce yapılabildiği demokratik bir ortam yaratmak niyetiyle hareket ettik, bu sonuçlarla anlıyoruz ki, doğru yolda ilerliyoruz. Bu son derece sevindirici."

Akademisyenlerin Gözünden Üniversiteler Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın [ÜniAr] kurucuları Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından gerçekleştirilen araştırma, akademisyenlerden geri bildirimler toplayarak, onların deneyimlerini ve memnuniyetlerini anlama, yükseköğretim sistemini zenginleştirmek ve üniversiteleri daha nitelikli olma yolunda bir yol gösterici olması açısından önem taşıyor. 

Yorumlar (0)