Netflix'in IMDb puanı en yüksek 10 dizisi

ÖZEL HABER 31.07.2021, 15:56 02.08.2021, 14:10
Netflix'in IMDb puanı en yüksek 10 dizisi

Netflix'in bugüne kadar izleyiciyle buluşturduğu IMDb puanı en yüksek 10 dizisini derledik.

1. Our Planet (2019)

IMDb: 9,3

Our Planet, izleyenleri dünyanın en değerli doğal yaşam alanlarına, eşi benzeri görülmemiş bir yolculuğa çıkarıyor. Mucizelerle dolu gezegende, kutupların vahşi doğasından okyanusların en derin kısımlarına, Güney Amerika’nın ormanlarından Afrika’nın en güzel manzaralarına doğru çıkılan yolculukta, hepimizin üzerinde yaşadığı coğrafyanın eşsiz ve değerli harikaları gözler önüne seriliyor. Yönetmen koltuğunda oturan Alastair Fothergil, 4 yıl boyunca 7 kıtada 50 ülkeyi kayıt altına alarak, gezegenin güzelliği ve doğanın kırılganlığını bizlere aktarıyor.

2. The Last Dance (2020)

IMDb: 9,1

The Last Dance, Michael Jordan’ın kariyerine odaklanıyor. 1997-1998 sezonunun bilinmeyenlerinin gözler önüne serildiği belgeselde, Michael Jordan liderliğindeki Chicago Bulls’un yükselişine ve altıncı NBA şampiyonluğuna odaklanıyor.

3. Dark (2017-2020)

IMDb: 8,8

Kayıp bir çocuk. Bir yanıt bulmak için ümitsizce çabalayıp duran dört aile. Ve bu aramalar sonucunda ortaya çıkan sırlar ile gerçekler. Küçük kasabanın kaderi değişir ve gerçek yüzü ortaya çıkar.

4. Peaky Blinders (2013)

IMDb: 8,8

Birinci Dünya Savaşı’ndan yeni çıkmış İngiltere’yi, yasadışı faaliyet gösteren çeşitli çeteler sarmıştır. Bunlardan biri de soygunculuk ve at yarışıyla para kazanan Peaky Blinders’dır. Polislere rüşvet yedirerek paçayı kurtaran çete, bir soygunda yanlışlık yapınca, başlarına bela olacak yeni bir müfettişin şehre gelmesine vesile olurlar.

5. Black Mirror (2011)

IMDb:8,8

3 bölümden oluşan mini dizinin her bir bölümü bir başka hikayeyi anlatıyor. İlk bölüm, sosyal medyanın başa bela olabileceğini gösterirken, ikinci bölüm televizyondaki yarışmaların bir gün varabileceği noktaya parmak basıyor. Üçüncü bölüm ise; yakın bir gelecekte insanlar taktırdıkları hafıza çipleri sayesinde tüm hayatlarını depolayabilmektedirler. Hiçbir şey unutulmuyor, hiçbir ayrıntı atlanmıyordur. Peki ya bu, iyi bir şey midir?

6. Narcos (2015-2017)

IMDb: 8,8

Uyuşturucu İle Mücadele Dairesi’nde çalışan bir Meksikalı bir ajan olan Javier Pena, ünlü Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ı yakalamak için Birleşik Devletler tarafından Kolombiya’ya yollanır.

7. The Queen's Gambit (2020)

IMDb: 8,6

Walter Tevis’in 1983 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan The Queen’s Gambit, Soğuk Savaş döneminde geçen bir hikayeyi işliyor. Dünyanın en iyi satranç oyuncularından biri olan Beth Harmon’ın hayatına odaklanılan dizinin başrolünü Anya Taylor-Joy üstleniyor. Ailesini kaybetmesinin ardından kurum tarafından büyütülen Beth, burada çalışan bir görevliden satranç oynamayı öğrenir. Satranç'ta olağanüstü bir yetenek sergileyen Beth, önüne çıkan tüm rakipleri yenmeyi başarır.

8. Better Call Saul (2015)

IMDb: 8,8

Breaking Bad spin-off'u olacak dizi, düzenbaz avukat Saul Goodman'ın Walter White öncesi maceralarını anlatacak..

9. Stranger Things (2016)

IMDb: 8,7

80'li yılları kendine fon yapan Stranger Things, dönemin korku filmlerine selam çakmayı atlamayan bir fantastik gerilim dizisi. Winona Ryder, David Harbour, Cara Buono'yu başrollerinde buluşturan dizi; kaybolan genç bir çocuğu ve onu bulmaya çalışan annesini anlatıyor.

10. House of Cards (2013-2018)

IMDb: 8,7

BBC'nin aynı adlı mini dizisinden uyarlanacak olan dizinin arkasında hayli sağlam isimler var. Kevin Spacey ve David Fincher'ın yapımcıları olduğu dizinin BBC versiyonu da Michael Dobbs'un kitabından uyarlanmış.
House of Cards, başkanlığa oynayan hırslı bir politikacı olan Francis Underwood adında bir adamın, inişli-çıkışlı politika hayatını odağına alacak.

Yorumlar (0)