"Ağlatmaya hazırım!"

2021 yılında dört filmde birden rol alan başarılı oyuncu Bengi İdil Uras, “Ağlatmaya hazırım ama güldürmeyi de çok seviyorum” diyor...

RÖPORTAJ 16.07.2021, 21:49 22.07.2021, 15:39
"Ağlatmaya hazırım!"

Bengi İdil Uras’ı bugüne kadar komedi projelerinde izledik. Çünkü güldürmeyi çok seviyor ama farklı, yeni, yenilikçi işlerde de rol almayı istiyor. Yazmayı, üretmeyi, tasarlamayı ve son olarak sunmayı yani oynamayı çok seviyor. Pandemide 6 ayda dört filmde rol aldı. Şu anda televizyon için sürpriz bir projeye hazırlanıyor. Bir yandan da kadınların ilişkiye bakışıyla ilgili mini bir dizi yazıyor. Bayram kahvaltınız bittiyse, kahveler alındıysa buyurun bizimle güzel sohbete…

Öncelikle içinde yer aldığınız projelere baktığımda 2021 yılına ait 4 tane film görüyorum. 6 ayda nasıl başardınız bunu, nasıl bir tempoda çalıştınız?

Aslında süreç içinde çok fark etmedim çünkü hepsinin arasında en fazla 4-5 gün vardı, hatta “Sadece Bir Gece” filmi ile “Zoraki Misafir” filmi hiç ara vermeden diğer sete geçtiğim işler oldu. Şansıma hepsi keyifli setlerdi, o yüzden fiziken yorulsam bile enerjim yerindeydi. Çok güzel insanlar tanıdım. “İyi ki bu tempo ve işler oldu” diyorum. Sonucu bekliyorum heyecanla…

“Zoraki Misafir”, “Vay Babam Vay”, “Sadece Bir Gece” ve “Aşkın Bahardı.” İzleyici sizi nasıl rollerde görecek?

Karakterlerin birbirleriyle hatta benimle bile hiç alakası yok, bu benim için güzel bir deneyim oldu. Zoraki Misafir’de hırslı bir patronun son işini gerçekleştirmesine var gücüyle uğraşan, işten atılma tehdidi içinde kendini garip olayların içinde bulan beyaz yakalı bir Yeşim izleyeceğiz. Vay Babam Vay Mersin’de geçen bir hikaye. Orada çekim yaptığımız yerde yaşayan insanlarla öncesinde gidip şive çalışması yaptık. Çünkü oranın yerlisi bir ailenin gelinini oynuyorum. Nurten’in tek derdi kayınpederinden kalmış olan miras, o da onun peşinde sürükleniyor. Sadece Bir Gece, "Kendi hayatımı yaşamak istiyorum." diye konuşup, aslında içten içe evlenmek isteyen modern görünümünün altında geleneklerine körü körüne bağlı aşık bir kadın olan Derin’i oynadığım ilişkilerle ilgili tatlı bir film oldu.

UĞUR YÜCEL’LE OYNAMAK MUTLULUKTU

Her birinde önemli oyuncularla ve pandemi sürecinde çalıştınız. O süreç nasıldı?

Hepsi çok değerliydi ama Uğur Yücel ile oynayacağımı öğrendiğimde ayrı bir mutluluk ve heyecan yaşadım. Sanırım bu işin en güzel yanlarından biri hayranlıkla izlediğin insanlarla yolunun kesişmesi ve beraber oynama fırsatını yakalamak. Pandemi sürecine denk gelmesi çok bir şey değiştirmedi bence. Çünkü önlemler alınmıştı sadece ara ara küçük korkular yaşadık kalabalık sahnelerde. Kimseye bir şey olmadan atlattık şükür…

Bengi İdil Uras denilince benim aklıma hep komedi yeteneği geliyor. Ama ekranda izlediğimiz ters köşe rollerden sonra drama oyunculuğunuzu da merak etmeye başladım. Siz de Binnur Kaya, Ezgi Mola, Demet Evgar gibi Türkiye’yi güldüren kadınken ağlatmaya hazır mısınız?

Verdiğin örnekler bir oyuncunun her rolü oynayabileceğini göstermiş önemli ve başarılı isimler. O yüzden eskiden şu rol üzerine yapıştı, bu rol şöyle oldu gibi kaygılar belki daha fazlaydı ama doğru hikayeler yetenekli oyuncularla birleştiğinde neler olduğunu görüyor insanlar. O yüzden ben de güzel hikayelerde farklı rollerle seyirciyle buluşmayı umuyor ve istiyorum. Ağlatmaya da hazırım ama güldürmeyi de çok seviyorum.

Keşke ben de içinde olsaydım dediğiniz bir yapım?

Çok güzel işler oluyor, mesela “Bir Başkadır” son zamanlarda izlediğim en iyi işlerden biriydi. Bir işi izlerken ben de olsaydım diye düşünmüyorum ama ülkemizde güzel işler olması daha güzel işlerde yer alma umudumuzu isteğimizi tazeliyor diyebilirim.

HALUK BİLGİNER’LE OYNAMAK İSTERİM

Mutlaka çalışmalıyım dediğiniz yönetmen var mı?

Çok var. Bence son zamanlarda dijital platformların artmasıyla yeni yönetmenler tanıyoruz. Yolum kesişirse mutlu olacağım yeni isimler var. Ama totem yaptım isim vermeyeyim. J

Kiminle oynamazsam içimde ukde kalır diyorsunuz?

Haluk Bilginer’le oynamayı çok isterim

Pandemide en çok yapmayı özlediğiniz şey?

Özlediğim birilerini görüp kocaman sarılmak

35 yaşına kadar mutlaka yapmalıyım dediğiniz şey ya da şeyler?

Daha çok ülke görmek. Ve yazdığım şeyleri hayata geçirmek diyebilirim. Yazmayı seviyorum.

Bu sene ekranda olacak mısınız?

Beyazperdeden yana yüzümün güldüğü bir sene oldu. Televizyonu özledim. Menajerimle görüştüğümüz sürpriz işler var.

MİNİ BİR DİZİ YAZIYORUM

Size bu sezon istediğiniz işle bir dijital platformda ya da ekranda seçtiğiniz yerde olacaksınız deseler, hangi proje ve rolle izleyici karşısına çıkmak isterdiniz?

Dediğim gibi güzel hikayeler ve işler oluyor. Yeni, farklı, güzel bir hikayenin içinde yer almak isterim. İlla şu rol olsun gibi bir diretmem yok. Anlatılan hikayenin güçlü olması, beni heyecanlandırması güzel olur. Dijital için daha önce yaptığım “Terapik Komedi” mini dizisi gibi eğlenceli ve doğal bir işin içinde yer almak keyifli olabilir.

Dijital platformların yarışa girmesiyle oyuncuların dünyasında bir değişiklik oldu mu?

Bence oldu, çünkü bu sezon daha önce izlemediğim gerçekten iyi oyuncuları ilk defa gördüğüm işler oldu. Seçenekler çoğaldıkça yeni isimleri keşfettiğimiz işler olması beni umutlandırıyor.

Aynı zamanda yazıyormuşsunuz da. Ne zaman yazdığınız bir senaryo görücüye çıkacak?

Daha önce birkaç işte kendi yazdığım karakterleri oynadım. “Terapik Komedi” adında ilk defa bir mini dizi tasarlayıp pandemi sürecinde onu çektik ve beğenildi. Bu da bana bu küçük gerçek hikayelerle ilgili motivasyon oldu. Şimdi kadınların ilişkiye bakışıyla ilgili bir mini seri hazırlıyorum. Belki yakında izleriz. :)

Yorumlar (0)