"Aksiyon filmi yapmak istiyoruz"

RÖPORTAJ 29.08.2020, 18:24 31.08.2020, 13:36
"Aksiyon filmi yapmak istiyoruz"

Daha önce rol aldığı projeler olsa da izleyici onu “Kardeş Payı” dizisindeki Sivas'lı Emrah karakteriyle benimsedi. Kimden mi bahsediyorum? Dizinin müdavimleri hemen tanıdı bile, elbette Emrah Kaman'dan... Ardından 2016 yılında senaryosunu ağabeyi Murat Emre Kaman'la beraber yazdığı “Kaçma Birader” filminde dikkatleri üzerine çekmeyi başardı Kaman... Şu sıralar ise senaryosu yine Kaman Kardeşler'e ait bir diziyle güldürmeye devam ediyor. Yeni nesil komedi dizisi "Aile Şirketi", ortalama 20 dakikadan oluşan bölümleriyle beIN Connect'te izleyiciyle buluşurken, Türk dizi tarihinde de oldukça özel bir yere sahip olmayı hedefliyor. Dizide Kaman'ın hayat verdiği Harun Boz, iş bilmez biri olarak 2061 yılında dünyanın en zenginleri listesine adını yazdırmayı başarmış bir isim. Hal böyleyken "Nasıl zengin olunur?"un reçetesini veriyor izleyiciye. Elbette bunu verirken eğlenceyi vaat ediyor. Biz de, neşesi, kahkahası çok, pozitif enerjisiyle ortamı anında renklendiren oyuncu Emrah Kaman'la bir araya geldik ve bol gülücüklü bir sohbete imza attık...

Öncelikle Aile Şirketi beIN Connect'te yerini aldı yolu açık olsun... Peki geri dönüşler nasıl oldu?

Valla herkes bana beğendiğini söylüyor. He arkamdan ne diyorlar onu bilemem.

Dizi için pandemi döneminde hazırlıklara başlamışsınız. Daha önce kafanızda var olan bir proje miydi yoksa tamamen o süreçte mi ortaya çıktı?

Uzun zamandır zaten mockumentary bir film, dizi yapmak istiyorduk. İlk bu tarzda yazdığımız senaryo 6 sene evveldi hatta... Pandemi döneminde yönetmenimiz Koray Şahin’le nasıl gerçekleştireceğimizi netleştirdik aslında..

Karantina döneminde oyuncu seçmek zor oldu mu? Oyuncu seçimlerini nasıl gerçekleştirdiniz?

Zor olur diye bekliyorduk ama hiç olmadı... Çok sayıda audition aldık. Oyuncu arkadaşlarımız kendilerini çekip bize yolladılar. Biz de değerlendirdik. Sonra baktık sistem güzel işliyor artık hep böyle çalışalım istiyoruz.

Bu zorlu süreçte çok sayıda oyuncunun dizide yer almak için talip olduğunu ve sizin "Kimleri kimleri reddettik" dediğinizi dinledim bir yayınınızda. Sahi kimleri reddettiniz?

Cihan Durmaz’ı devamlı reddettik ama zorla geldi oynuyor. Kurtarır mısınız beni bu çocuktan?

Dizide Harun Boz karakterini canlandırıyorsunuz ve Harun iş bilmez biri olarak 2061'de dünyanın en zenginleri listesine adını yazdırmayı başarmış bir isim. Bu karakter üzerinden "Nasıl zengin olunur?"un formülünü mü veriyorsunuz?

Aynen öyle... Bu sefer bir kaybedeni değil kazananı anlatıyoruz.

Peki Harun karakteri nasıl doğdu?

Herkesin çevresinde mutlaka bir Harun Boz vardır. He eğer çevrenizde bir Harun Boz yoksa bilin ki o çevrenin Harun Boz’u sizsiniz.

Uzun dizi sürelerinden hem dizi ekipleri hem de izleyici şikayetçi ve çok da haklı sebepleri var. Aile Şirketi ise her biri 20 dakikalık bölümlerden oluşuyor. Bunun da kendi içinde bir zorluğu var mı?

Hiçbir zorluğu yok. Hatta mükemmel keşke bütün arkadaşlarımız bu konforu yaşasalar.

Aile Şirketi'nin toplam 4 sezon ve her sezon 13 bölümden 52 bölüm olarak ekranlarda olması bekleniyordu. Peki yeni sezonlar için onay alındı mı yoksa olumlu veya olumsuz dönüşlere göre mi şekillenecek dizinin geleceği?

Resmi açıklamayı ben yapmayayım :)

Artık dijitalin sektörü ele geçirdiği bir dönemdeyiz ve belli ki ilerleyen süreçte daha da yerini sabitleyecek. Sizin dijital platformlar için yeni projeleriniz var mı?

Yakında yine dijitale belki başka haberler daha verebiliriz :)

Senaryoda markanız "Kaman Kardeşler" mi, yoksa siz de kardeşiniz Murat gibi, yönetmenlik yapmayı veya tamamı size ait bir senaryoda rol almayı düşünür müsünüz? Tamamen bağımsız bir proje de olabilir... Yoksa "Kaman" markası olarak mı yola devam edeceksiniz?

Kaman Kardeşler kulağa çok güzel gelmiyor mu? Böyle anılmayı seviyoruz.

İlerleyen dönemlerde komedi dışında farklı bir türde yer alacak mısınız hiç, yoksa komedi sizin vazgeçilmeziniz mi?

Aksiyon filmi yapmak istiyoruz. Çok iyi bir hikayemiz var sırasını bekliyor.

Kendinize yakın bulduğunuz, örnek aldığınız, idol olarak kabul ettiğiniz isimler var mı?

Harun Boz, Harun Boz, Harun Boz

Gerek televizyonda, gerek dijital platformlarda siz neler izliyorsunuz?

Televizyonda Kardeş Payı’nın tekrarları var. Denk gelirsem izliyorum, güzel dizi :)

Yorumlar (0)