"Karadeniz'i biliyor olmam avantaj sağladı"

RÖPORTAJ 25.01.2024, 18:39
"Karadeniz'i biliyor olmam avantaj sağladı"

TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşmak için gün sayan, ‘Bir Sevdadır’ın İshak Ali’si Sinan Tuzcu, dizi hakkında samimi açıklamalarda bulundu. Dizide Yasin’in babası İshak Ali’ye hayat veren Sinan Tuzcu, karakteri için “Karmaşık ve çok boyutlu bir karakter. Ona hayat vermek, hem zorlayıcı hem de tatmin edici. İshak'ın dünyasını ve motivasyonlarını anlamak, onun duygusal yolculuğunu izleyiciye aktarmak için büyük bir sorumluluk hissediyorum.” dedi. Senaryoyu ilk okuduğunda heyecanlandığını dile getiren Tuzcu, “Karadeniz hikayelerini severim. Hikaye çok etkileyici ve katmanlıydı, karakterlerin derinlikleri ve hikayenin akışı beni çok etkiledi. Oldukça detaylı yazılmıştı, karakter analizi beni heyecanlandırdı.” dedi.

Rolü için derinlemesine çalıştığını söyleyen Tuzcu, “İshak Ali karakteri Karadenizli olduğu için bölgenin kültürünü, lehçesini ve yaşam tarzını anlamak benim için çok önemliydi. Şans eseri, daha önce Karadeniz bölgesinde üç yıl yaşamış olmam, bu rol için büyük bir avantaj sağladı. Bölgenin doğasını, insanlarını ve geleneklerini bizzat deneyimlemiş olmak, karakterin otantikliğine katkıda bulunmamı sağladı. Ayrıca, bölgenin lehçesini ve aksanını doğru bir şekilde yansıtmak için de bana kolaylık sağladı. Karadeniz müziği, dansı ve sosyal yaşamında ki bir karakteri oynamak mutlak gözlem gerektirir, bunun için elimden geleni yaptım. Süreç İshak Ali'yi canlandırırken daha gerçekçi ve inandırıcı bir performans sergilememe yardımcı oldu.” şeklinde konuştu.

Bir Sevdadır projesinde yer aldığı için mutluluk duyduğunu ifade eden Tuzcu, “Projede yer almak, kariyerim için önemli bir adım ve benim için büyük bir fırsat, seyircimize soluksuz keyif alacağı bir dizi izletmeye çalışıyoruz.” diye ekledi. Projede yer alan herkesin çok yetenekli olduğunu söyleyen Tuzcu, “Herkesin projeye olan bağlılığı, çalışma ortamını son derece üretken ve keyifli hale getiriyor. Birlikte harika bir iş çıkardığımıza inanıyorum.” dedi.

Yorumlar (0)