Rahman Beşel: "Sevinçten havalara uçtum!"

RÖPORTAJ 29.12.2021, 17:08 03.01.2022, 13:04
Rahman Beşel: "Sevinçten havalara uçtum!"

TRABZON'UN Maçka ilçesinde yaşanan, Mehmetçiğin girdiği çatışmada şehit edilen ve henüz 15 yaşındayken hayattan koparılan Eren Bülbül’ün hikayesini konu edinen “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filmi, vizyona Eren Bülbül’ün doğum günü olan 1 Ocak’ta, yani bugün merhaba diyor. Eren’i korumak için 41. yaş gününde 41 mermiyle şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in de hayatını konu alan film, ülkemizde yaşanan terör olayları üzerinden, yaşam şartları ve duygusal yaşam öyküleri sunmaya hazırlanıyor.

Biz de Dizi Doktoru olarak, filmde Eren Bülbül’e hayat veren ve hayatında ilk kez oyunculuk yapan Rahman Beşel ile bir araya geldik. Gece gündüz rolü için çalıştığından bahseden Rahman Beşel, film için kendisinin seçildiğini duyunca havalara uçtuğunu söyledi. İleride oyunculuk yapmaya devam etmek istediğini belirten Beşel, konservatuar sınavlarına girerek eğitim almak istediğini ve oyunculuğa dair her şeyi öğrenmek istediğini de sözlerine ekledi. Şimdi sektöre yeni giriş yapan, adeta yeşeren bir genç olan Rahman Beşel ile sohbetimize bakalım…

“Kendimi yetiştirmek için geceli gündüzlü rolüme çalıştım”

“Kesişme: İyi Ki Varsın Eren” filmi için binlerce oyuncu arasından seçildin ve oyunculuk deneyimini bu filmle yaşadın. Eren karakteri için seçmelere girme fikri nasıl oluştu?

Aslında seçmelere girmedim. Yapım şirketi Karadeniz bölgesinde Eren Bülbül karakterini canlandıracak genci bulabilmek için bir arayış içerisine girmişler. Milli Eğitim Bakalnlığı, belediyeler, diyanet, mahalle muhtarlıkları vb. gibi yerlerden bakmışlar. Benim okuduğum eski ortaokulumun müdürü de beni tavsiye etmiş. Beni aradılar fotoğraf ve video çekimi yapıldı.

‘Eren’ karakterini senin oynayacağın söylendiğinde ne hissettin?

Hiç beklemiyordum ama benim seçildiğim söylendiğinde çok mutlu oldum. Sevinçten havalara uçtum! Eren Bülbül bizim hepimizin kahramanı. Karadenizli hemşerimi canlandırmak, benim için büyük gurur.

“Keşke onlar hayatta olsaydı da bu filmi çekmeye ihtiyaç duymasaydık”

Karakter için nasıl bir hazırlık sürecin oldu? Yönetmen, yapımcı ve senaristlerle neler konuştunuz filme dair?

Karakterle ilgili defalarca yapımcımız Mustafa Uslu, yönetmenimiz Özer Feyzioğlu ve senaristlerimizle bir araya geldik. Onlar bana nasıl oynamam gerektiğini anlattılar. Ayrıca 1 ay Bahar Kerimoğlu’ndan oyunculuk dersi aldım. Daha sonra hiç rolüm olmamasına rağmen Antakya’daki çekimlere gözlem yapmak için gittim. Kendimi yetiştirmek için geceli gündüzlü rolüme çalıştım. İsmail abi (İsmail Hacıoğlu, Ferhat Gedik karakterini canlandırıyor), Emir abi (Emir Çiçek, babası Hasan Bülbül’ü canlandırıyor) ve Mutlunur abla (Mutlunur Lafçı, annesi Ayşe Bülbül’ü canlandırıyor) bana çok yardımcı oldular. Bana Bahar Kerimoğlu’ndan sonra oyunculuğu onlar öğretti.

FFFFFFFFFFDGBVVVVVVVVVVVVVVVVVV

“Kesişme: İyi Ki Varsın Eren” filminin çekim sürecinde neler yaşadın, unutamadığın anlar var mı?

Çekimler, iklim şartları ve coğrafi konum nedeniyle zor devam etti. Gerçi ben alışkınım Karadeniz çocuğuyum ama devamlılık olduğundan çok uzun sürdü çekimler. Abdülkadir Ömür’le oynadığımız futbol sahnesi çok güzeldi. Bir de en çok üzüldüğüm sahne ise son sahneydi şehit olma sahnesi. Eren’in gerçek evinin önünde bahçede çekildi. Keşke onlar hayatta olsaydı da bu filmi çekmeye ihtiyaç duymasaydık.

Filmin set sürecinde yönetmen Özer Feyzioğlu ve oyuncularla iletişiminiz nasıldı?

Yönetmenimiz Özer Feyzioğlu ile set öncesi birçok kez bir araya geldik. Sette de çok iyi bir iletişimimiz oldu. Oyuncularla iletişimim de çok güzeldi. Bana abilik ablalık ettiler. Hala görüşüyoruz. Bundan sonra da görüşeceğiz. Onları çok seviyorum.

“Oyunculukla ilgili her şeyi öğrenmek istiyorum”

Ailen ve arkadaşların seni ilk kez beyazperdede izleyecekler. Ayrıca sen de kendini ilk kez bir sinema salonu perdesinde göreceksin. Bunun zamanı yaklaştıkça nasıl bir his içini kaplıyor?

O günün geleceğini hissettikçe çok heyecanlanıyorum. İnşallah beğenirler. Eren Bülbül’ü inşallah iyi canlandırmışımdır.

Filmden sonra oyunculuk yapmaya devam edecek misin? Kariyerinde nasıl bir yolda ilerlemek istiyorsun?

Oyunculuk yapmaya devam edeceğim inşallah. Lise bittikten sonra Konservatuvar sınavlarına gireceğim. Oyunculukla ilgili her şeyi öğrenmek istiyorum.

Yorumlar (0)