"Küçük Deniz Kızı"nın fragmanı ve posteri yayınlandı

SİNEMA 16.03.2023, 15:53
"Küçük Deniz Kızı"nın fragmanı ve posteri yayınlandı

Disney Stüdyoları’nın 7’den 70’e herkese hitap eden unutulmaz animasyon müzikal klasiği ‘Küçük Deniz Kızı’, canlı aksiyon film uyarlamasıyla 26 Mayıs’ta sinemalara geliyor. Filmin başrol yıldızı Halle Bailey ile Melissa McCarthy, geçtiğimiz günlerde sahiplerini bulan 95’inci Oscar Ödülleri’ne dakikalar kala fragmanı ilk kez paylaştı. Seyircileri masalsı bir dünyanın derinliklerine çekecek film, senenin en ilgiyle beklenen yapımların başında geliyor. 

Disney Stüdyoları’nın sinema tarihinin kült filmleri arasına adını yazdıran ‘Küçük Deniz Kızı’nın canlı aksiyon film uyarlaması için geri sayım başladı. 26 Mayıs’tan itibaren sinemaseverlerle buluşacak film için heyecanlı bekleyiş devam ederken büyük sürpriz, filmin yıldız oyuncuları Halle Bailey ve Melissa McCarthy’den geldi. Geçtiğimiz günlerde dağıtılan 95’inci Oscar Ödülleri’nin ABD’deki ABC kanalı canlı yayınından dakikalar önce Bailey ile McCarthy, filmin fragmanını ilk kez paylaştı. 

‘Chicago’, ‘Nine’, ‘Sihirli Orman’ ve ‘Mary Poppins: Sihirli Dadı’ gibi pek çok ödüllü ve büyük beğeni toplayan müzikal filmlere imza atan Rob Marshall’ın yönettiği film, maceraya susamış, güzel ve cesaretli genç bir deniz kızı olan Ariel’in hikayesini anlatıyor. Kral Triton’un en küçük ve de en cesur kızı Ariel, denizin ötesindeki dünyayı keşfetmek isterken yeryüzünü ziyareti sırasında gösterişli prens Eric’e aşık olur. Deniz kızlarının insanlarla etkileşime girmesi yasak olmasına rağmen Ariel kalbinin sesine kulak verecektir. Zalim deniz cadısı Ursula ile yeryüzünde yaşayabilmesi için anlaşma yapan Ariel, kendi hayatını ve babasının krallığını büyük bir tehlikeye atacaktır. 

Ariel karakterine Halle Bailey’nin hayat verdiği ‘Küçük Deniz Kızı’nda genç oyuncuya Jonah Hauer-King, Daveed Diggs, Awkwafina (seslendirme), Jacob Tremblay, Noma Dumezweni, Art Malik, Javier Bardem ve Melissa McCarthy eşlik ediyor. 

Senaryosunu Oscar adayı David Magee’nin kaleme aldığı ve müziklerini ise Oscar ödüllü Alan Menken’in hazırladığı filmin yeni şarkı sözleri Tony Ödüllü Lin-Manuel Miranda’nın imzasını taşıyor. ‘Küçük Deniz Kızı’, denizin derinliklerinden yeryüzüne hayatının en büyük tehlikesiyle yüzleşmek üzere 26 Mayıs’ta sinema severlerle birlikte çıkacak. 

Yorumlar (0)