"Mucize Aynalar" Aziz Nesin ile birlikte anılacak!

SİNEMA 16.04.2024, 17:20
"Mucize Aynalar" Aziz Nesin ile birlikte anılacak!

Türkiye sinemasında 54 yıllık aranın ardından bir Aziz Nesin hikayesini beyaz perdeye aktaran ‘Mucize Aynalar’ filmi sinema salonlarındaki yerini aldı. Mizahımızın ölümsüz ismi Aziz Nesin’in benzersiz kalemini sinemaya aktaran yönetmen Tolga Örnek ve filmin oyuncuları Cengiz Bozkurt, Boran Kuzum, Şebnem Bozoklu katıldıkları programlar ve röportajlarda en büyük gurur kaynaklarının bir Aziz Nesin projesinde yer almak olduğunu dile getirdiler.

Seyircilere yakın gelecekten eğlenceli bir anlatım sunan Mucize Aynalar, Aziz Nesin’in altı farklı öyküsünü birbiriyle iç içe geçmiş şekilde harmanlayarak farklı bir seyir deneyimi sunuyor. İlk günden itibaren böyle bir projenin parçası olmaktan gurur duyan ekip ‘Ekip olarak bizim için en özel olan şey ismimizin Aziz Nesin ile birlikte anılacak olması. Mucize Aynalar,  Aziz Nesin’i anmak, ona şükranlarımızı sunmak için benzersiz bir fırsat oldu. Aziz Nesin’in ruhuna, sanatına uygun bir film çıkarabilmek en büyük amacımızdı’ şeklinde konuştu.

Hayalleri gerçeğe dönüştüren, geçmişi bir çırpıda bugüne getiren ‘Mucize Aynalar’ temasıyla film, günümüzün hayallerin peşinde koşmaktan hayatını yaşayamayan insanını anlatıyor. Filmde farklı hikayeleri olan karakterlerin kesişen hayat öyküleri trajikomik sahnelere neden oluyor. 

Yapımcılığını Orchestra Content adına Mine Şengöz’ün üstlendiği filmi yazıp yöneten Tolga Örnek, Alp Çağrı Günal ve Levent Güneri ile beraber ortak yapımcılar arasında. ‘Kaybedenler Kulübü’, ‘Devrim Arabaları’ gibi filmlerin yönetmeni Tolga Örnek’in yeni filmi sinemalarda.

Yorumlar (0)