TRT ortak yapımı “Tay”ın Ankara galası düzenlendi

SİNEMA 21.09.2022, 09:47 21.09.2022, 12:26
TRT ortak yapımı “Tay”ın Ankara galası düzenlendi

TRT ortak yapımı “TAY” vizyona girmek için gün sayıyor. 23 Eylül Cuma günü vizyona girecek olan film için Ankara’da düzenlenen galaya minik izleyiciler yoğun ilgi gösterdi.

Annesini arayan safkan bir tay olan Riyah’ın, peşindeki hırsızlardan kaçarken tanıştığı ihtiyar deve Jabal ile birlikte Medine’ye doğru çıktığı yolculuğun hikâyesinin anlatıldığı TRT ortak yapımı filmin ilk gösterimi Ankara’da yapıldı. Filmin Ankara galasına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, eski bakanlardan Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, TRT Genel Müdür Yardımcıları Muhammed Ziyad Varol ve Fethi Fahri Kaya, TRT Yönetimi ve davetliler katıldı.

Bakan Yanık: “TRT’ye çok teşekkür ediyorum”

Galada konuşan Bakan Derya Yanık, “TRT’ye ve TRT Çocuk’a çok teşekkür ediyorum. Çocuklar adına gerçekten çok emeği değen bir film. Hatta bir ara filme kendimi çok kaptırdığımı hissettim. Animasyon olarak yapıldığı için çocukların hem ilgisini çeken doğal olarak onların beğenisini kazanacak bir yapım ama aynı zamanda içerik itibarıyla da Peygamberimizin hicretini o dönemin şartlarını çocukların anlayacağı yalınlıkta ve sadelikte” dedi.

Bakan Yanık, izlenimlerini ve beklentisini şu sözlerle aktardı: “Ben hem çok beğendim hem de çocukların da çok beğendiği anlaşılıyordu. İnşallah çok geniş bir kitleye ulaşır, bütün çocuklarımıza hem ülkemizde hem yurt dışında pek çok çocuğa ulaşır ve onların beğenisini kazanır.”

TRT Genel Müdür Yardımcısı Varol: “Çocukların dünyasına kıymet oluşturmak için çalışıyoruz”

TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol; TRT ailesinin pedagogları ve film yapımcılarının uzun soluklu bir çalışmanın sonunda eseri ortaya koyduğunu söyledi. TRT’nin bu yıl içinde vizyona giren ve beğeni toplayan animasyon filmlerinden bahseden Varol, “Yıl bitene kadar TRT ortak yapımı başka filmlerimiz de animasyon alanında devam edecek. Kamu yayıncısı olarak önemsediğimiz bir alan ve elbette yaptığımız her işte bir sorumluluğumuz var. Ama çocuk konusu özellikle bizim hakikaten özenle, dikkatle ve her zaman sorumluluk bilinci hissettiğimiz bir alan” şeklinde konuştu.

Varol, TRT Çocuk’un dijital uygulamalarından, yeni yapımlara ve sevilen yapımlarının yeni bölümlerine ağırlık vererek çocukların en sevdiği ve takip ettiği kanal olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: “Bulunduğumuz ortamda çocuklarımızın nasıl yediğine, ne içtiğine, ne giydiğine önem veriyorsak izlediklerine de çok önem veriyoruz. TRT olarak bu alanda ebeveynlerimizi hem bu konuda rahatlatmak hem de çocuklarımızın zihninde onların dünyasında gerçekten kıymet oluşturabilecek önemli güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Umarım “TAY” da bu alanda hem bugünkü etkinlikte hem de bundan sonra izleyicisiyle buluştuğu her mecrada takdir ve beğeni toplar bizler de bunun mutluluğunu gururunu yaşarız.”

Hz. Muhammed’in hayatındaki en önemli olaylardan biri olan Hicret’i konu edinen 3D animasyon türündeki sinema filmi, masal tadındaki anlatımıyla özellikle okul çağındaki çocuklarda fedakârlık, umut ve sevgi gibi kavramların pekiştirilmesini, çocuklara peygamber sevgisinin aşılanmasını hedefliyor.

Filmin yönetmenliğini TRT Çocuk’un çevreci kahramanı “Kaptan Pengu ve Arkadaşları”nın yapımcısı Nurullah Yenihan, senaristliğini Betül Yağsağan Birgören, yapımcılığını ise Mustafa Emre Tülün üstleniyor. Duygu dolu hikâyesiyle beyaz perdeye çıkmaya hazırlanan filmin müzikleri ise Burak Çambel imzalı.

TRT Çocuk’un uzman psikologları, çocuk gelişim uzmanları ve içerik editörlerinin katkılarıyla hazırlanan yeni sinema filmi “Tay”, 23 Eylül’de sinemalarda izleyiciyle buluşacak.

Yorumlar (0)