26.09.2023, 14:28

Siz Yargı'nın 3. sezonunu yazdığınıza emin misiniz?

Eylül bir geldi, pir geldi. Bir yanda yeni başlayan ve sezon açan diziler, diğer tarafta film festivalleri, konserler, tiyatro prömiyerleri, lansmanlar derken her gün bir yerlere koşturuyoruz. Ben vaktini daha çok sanatla geçirenlerdenim. O nedenle eylül ayımı önce sergi hazırlıklarıyla, sonra da Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nde geçirdim. İstanbul’a sadece bir günlüğüne 10. Sarıyer Edebiyat Günleri’nde imza günü yapmak için geldim ve aynı akşam Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’ne gittim. Filmlerle geçen günlerin ardından pazar günü İstanbul’a döndüm. Ve daimi koltuğuma yerleşip iki sezonunu merakla, beğeniyle izlediğim hatta senaristi Sema Ergenekon’a “Üçüncü sezonunu yazmalısınız” diye talepte bulunduğum Yargı’nın yeni sezon ilk bölümünü izlemeye başladım. Ne yalan söyleyeyim, eğer bir dizi üçüncü sezonuna başlıyorsa büyük beklenti içinde olmamak lazım! Her zaman ilk bölümün ritmi düşük olur ve iyi bir eldeyse zamanla yükselişe geçer. Yargı için de ben aynı beklentiyle başladım. Ama her geçen saniye işin ritmi yükseldi. Normalde “Off” diyerek kanal değiştirmem gereken zaman bile bulamadım. Özellikle finalde şoke oldum ve kendi kendime “Siz Yargı’nın 3.sezonunu yazdığınıza emin misiniz?” derken buldum kendimi…

DİZİYİ 5 YIL SONRADAN BAŞLATTILAR

Öncelikle Ilgaz’ı öldü zannederken bir kız çocuğunun hayatını kurtarmak için her şeyin numara olduğunu öğrendiğimiz bir sezon finali izlemiştik. Ceylin’in hamile olduğu da belliydi. Onların kavuşmalarının ardından neler yaşanacağı ise merak konusuydu. Senarist Sema Ergenekon ve ekibi diziyi 5 yıl sonradan başlattılar. Ilgaz ve Ceylin ayrılmıştı, Ceylin ise Ilgaz’a çok öfkeli. Ortada bir de Elif adında dünya güzeli kız çocuğu vardı. Ceylin annesiydi, Ilgaz da ilgilenmeye istekli babası… Yeni cinayetler işleniyor, dosyalar birleştiriliyor, Yekta yine Yekta’lığını yapıyordu. Üstelik bu kez yanında ondan beter bir Nil vardı. Nil Ilgaz’a aşıktı ve belli ki Ceylin’e “O artık benim” demek istiyordu. Parla ve Çınar nişanlanıyordu ama Aylin artık Çınar ve ailesini beğenmiyordu. Bankacı Osman bir anda zengin olmuş ve ailesine para akıtıyordu. Parla gitmiş yerine paraya çabuk alışmış ve sevgilisini ezen bir kadın gelmişti.

"KESİN ALDATTI" EN ÇOK YÜKSELEN SESTİ

Eren mutluydu, sonunda aşkı bulmuştu. Kızı polis olmuş yanındaydı. Gül Erguvan ve Metin Kaya gizlice flört ediyordu. Nilgün mutluydu, Yekta mutluydu. Tek mutsuz Ceylin ve Ilgaz’dı dizide… Ceylin o kadar çok kilo vermiş ve Ilgaz’a o kadar kızgındı ki, aralarında ne olduğunu merak edip durduk bölüm boyunca. “Kesin aldattı” bizim evden en çok çıkan sesti. Ben inatla “Ilgaz yapmaz” diyordum. Karakterin yolculuğuna aykırı olurdu. Ki öyle de oldu. Öyle bir final sahnesi izledik ki, hepimizi adeta ekrana mıhladı.

"ANNEMİ İSTİYORUM" DİYEREK AYLİN'E KOŞTU

Parla ve Çınar’ın nişanına polislerle baskın yaptı Ceylin. Ilgaz’ın sevgilisi olduğunu zannettiği Nil’i cinayet şüphesiyle tutuklayacaktı. Eee artık savcıydı, bunu yapabilirdi. Aslında içten içe intikam alacaktı. Ilgaz Savcım buna tepki gösterince 5 yıl önceye gittik. Birbirlerini bulduklarında ne kadar mutlu olduklarını, Ilgaz’ın baba olduğunu öğrendiğindeki sevincini, bebeğe hazırlıklarını izledik. Ve hepimiz Elif olduğuna emindik. Flasback ve flashforward sahnelerindeki kavganın sonunda Elif’i ağlarken gördük ve Ceylin ona yanaştığında, “Annemi istiyorum” diyerek Aylin’e koştu. İşte hepimizin şoke olduğu andı. Ardından da gelecek haftanın tanıtımı girdi ve Mercan’ı izledik. Şimdi hepimizin aklında aynı soru var: “Mercan öldü mü?”

MERCAN NEREDE?

Ne yalan söyleyeyim ben öldü zannettim ama senarist Sema Ergenekon, “Üç çocuklu bir anne olan benim, bir çocuğun ölümünü yazacağımı düşünmeniz üzer beni” diye tvit attı. Şimdi aklımda deli sorular devam ediyor. Ve hepimizi aklını kemiren “Mercan nerede?” sorusu gelecek bölümlerin merkezinde olacak gibi görünüyor. Yargı ekibinin emeklerine sağlık! Ne de olsa izleyicimiz hazır diyerek sezona başlamak yerine bizi duygudan duyguya sürükleyen bir sezon kurdukları için… Ve Kaan Urgancıoğlu, Pınar Deniz mahvettiniz bizi, alacağınız olsun…

https://www.kanald.com.tr/yargi/fragmanlar/yargi-65-bolum-fragmani

Yorumlar (0)