5 Türkiye rekoru ve 3 madalya ile ülkeye dönüyor

SPOR 24.07.2021, 13:45 24.07.2021, 13:54
5 Türkiye rekoru ve 3 madalya ile ülkeye dönüyor

Dünyanın en prestijli dalış yarışmalarından biri olan Vertical Blue Serbest Dalış Dünya Kupası, 2008’den bu yana Bahamalar’da düzenleniyor. 202 metre derinliğindeki, dünyanın en derin deliklerinden Dean’s Blue Hole’de yapılan dünya kupası, bu yıl 13-23 Temmuz 2021 tarihleri arasında gerçekleşti.

Bu yıl Vertical Blue Serbest Dalış Dünya Kupası’nda Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Bahamalar, Barbados, Çek Cumhuriyeti, Çin, Fransa, Güney Afrika, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Kore, Meksika, Peru, Rusya, Slovenya, Şili, Tayvan, Tunus ve Yeni Zellanda olmak üzere toplam 21 ülkeden 46 sporcu yarıştı.

Milli sporcu Şahika Ercümen, kırdığı rekorlar ve kazandığı madalyaların ardından “Duygularım tarifsiz. Burada resmen Türkiye rüzgârı esti. Ülkemizi başarıyla temsil edebildiğim için çok gururluyum. Buraya yalnız geldim ama tüm Türkiye’nin kalbi benimleydi. Bakanlığımıza, kulübüm Spor Toto’ya ve sponsorum Greenpetition’a çok teşekkürler.” diyerek, “Malzemelerimiz dahil tüm harcamalar dolar ile yapılıyor. O yüzden çok masraflı bir süreçti. Fakat ülkemize madalya ile dönmenin gururu her şeye bedel. Umarım sonraki yarışmalar için destek bulabilirim.” cümleleriyle de yarışmalara kısıtlı imkânlarla katıldığına değindi.

Yorumlar (0)