"Tanınmamak için sahne adımı Arda koydum"

TV 04.08.2020, 09:44 04.08.2020, 14:58
"Tanınmamak için sahne adımı Arda koydum"

Usta oyuncu ve müzisyen Işıl Yücesoy, NTV'nin Bayram ekranında yer alan "O Anın Hikayesi"nde Ahmed Arpat'ın sorularını yanıtladı. Sanatçı, çocukluk yıllarınıdan, tiyatro ve sinema kariyerine, gazino dönemininden ve müzik sevdasına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Usta isim tiyatrocu olmaya nasıl karar verdiğini şu sözlerle anlattı; "Halam Muazzez Kurtoğlu birçok yeğeni olmasına rağmen tiyatroya yeteneği olan bir tek sen varsın dedi. Hiç aklımda yokken, beni sınava soktu ve başarılı oldum. Tiyatroya hayatınızı vermelisiniz. Uzaktan çok ışıltılı gözüken o mecra aslına bakarsanız ağır çalışmaktan, hayatınızdaki bir sürü şeyden vazgeçmekten geçiyor. Çok yalnız kalabilirsiniz, benim ömrüm çok yalnız geçti."

Müzisyen bir ailenin kızı olan Yücesoy tiyatrodan müziğe geçiş sürecini ise "İzmir Devlet Tiyatrosu'na tayin olmuştum. Dünyanın en tatlı insanlarıyla beraberdim ama mesleki olarak kendimi kısıtlanmış hissediyordum. Her şey aynıydı. Para yok pul yok. Bu mutsuzluğumu gidermek için de gizli gizli şarkı söylemeye başladım. Adımı da Arda koydum, kimse anlamasın diye." szöleriyle paylaştı. 

Yorumlar (0)