17.07.2023, 10:11

Yoksa siz hala “Ne İzlediğini Söyle”yi dinlemediniz mi?

Hayatım boyunca insanın bir puzzle olduğunu düşündüm. Sanki hepimiz eksik parçalarımızın bulunması için bekliyoruz. Bazen bulunmak için ipuçları veriyoruz. Ben izlediğimiz şeylerle aslında kim olduğumuzu gösterdiğimize inananlardanım. Yani ipuçlarından biri de izlediklerimiz… O nedenle 1.5 aydır yeni bir içerikle sizlerleyim: “Bana Ne İzlediğini Söyle Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim.” Bu podcast serisini Poddy Stüdyosu’nda kaydediyorum. Çünkü Poddy sayesinde bana yayında soru sorup, yorum yapabiliyorsunuz, üstelik kendi sesinizle...

Ben her hafta Poddy’e, [email protected] adresine ve @neizlediginisoylepodcast Instagram hesabına gelen taleplerle hangi içeriği konuşacağımı belirliyorum ve sosyal medya hesaplarından duyuruyorum. Ardından da sorularınızı beklemeye başlıyorum. Kayıtta da izlediğiniz içerikle kendinizi ele verdiğinizi söyleyip size kim olduğunuzu söylüyorum. Ne İzlediğini Söyle’yi Poddy ve Spotify’dan dinleyebilirsiniz. Yerli dizi, yabancı dizi, film, belgesel, program, maç, Reels, YouTube Shorts, TikTok, kedi videosu, inşaat videosu her ne izliyorsanız bana yazın, size de kim olduğunuzu söyleyeyim :)

Huzurun adresi: Datça Savana

Memleketimin cennet köşeleri bitmiyor. Assos, Akyaka, Kaş, Marmaris, Çeşme’den sonra bu yaz yeni bir yere aşık oldum. Sanırım ben şu an cennetteyim ve sizinle de paylaşmak istiyorum. 2023 hepimizin üstünden tır gibi geçti. Deprem, seçim süreçleri ve ekonomik dalgalanmalarla çok önemli bir duygumuzu kaybettik; güven… Bir insan en çok güven duygusunu kaybettiğinde yorgun oluyor. Kolunuzu kaldıracak haliniz kalmıyor.

Ben de tam böyle bir dönemdeydim ve bir arkadaşımın yönlendirmesiyle kendimi Datça’nın Ovabükü Mesudiye köyünde buldum ve Savana Butik Otel’e yerleştim. Şirin, güler yüzlü insanların olduğu, hijyene önem veren bir otel burası… En sevdiğim özelliğiyse çocuklar havuzda oynasa bile siz odanızdan onları duymuyorsunuz. Her daim sessiz, huzurlu ve dinlendirici. Zaten siz dinlenin diye de tüm personel aşırı dikkatli ve yardımsever…

GÖZLERDEN UZAK VE HUZUR VAADİ VAR

Savana’yı Çağlar Yenibaş ve eşi Şeyma Oltulu Yenibaş 2016 yılında almışlar ve gelenlerin kendilerini ait hissettikleri bir işletme yapmayı hedeflemişler. Yaklaşık bir yıl otelin yeniden yapımı için çalışmış ve 2017’de çölde bir vaha anlamına gelen Savana Butik Otel’i açmışlar.

Başlarda zorlanmışlar ama yılmamış işletmelerini daha iyi hale getirmek için uğraşmışlar. Oyuncular, şarkıcılar, sanatçılar da gelmiş buraya… Çünkü gözlerden uzak ve huzur vaadi var. Her gelen de bir sonraki senenin rezervasyonunu yenileyerek ayrılmış. Yenibaş çiftinin bir ay önce bebekleri olmuş. Şimdi Aybars’la ilgilenirken, ilk göz ağrıları otellerini de ihmal etmiyorlar.

BADEMLİ KURABİYE YEMEDEN DÖNMEYİN

Otele 90 metre uzaklıkta kendine ait bir plajı var otelin. Bu köyün en güzel plajı… Pizzası parmak yedirtecek kadar iyi, çalışanlar Burak, Can, Rıdvan güler yüzlü ve yardımsever. Sizi rahatsız etmeyecek seviyede muazzam müzikler çalıyor. Siz de yeşille mavinin buluştuğu denizde arınıyorsunuz. Benim için Muğla Akbük Koyu çok özel bir yere sahiptir. Ama Ovabükü Mesudiye’de aynı hissi yaşattı bana…

Datça’dan yüzüm gülerek, bedenim dinlenmiş, ruhum arınmış bir halde ayrılıyorum. Halkla ilişkiler müdürü Pınar Hanım tatilde yüzümü bir dakika düşürmemek için çok emek harcadı, ona çok teşekkür ederim. Eğer huzur, rahatlama, dinlenme ve samimi insanlarla bir tatil arıyorsanız Datça’yı ve Savana’yı gönül rahatlığıyla öneriyorum. Oraya kadar gitmişken Datça’nın meşhur bademli kurabiyesinden yemeden dönmeyin.

Yorumlar (0)