“NEXT by TRT World Forum” binlerce genci bir araya getirdi

KÜLTÜR SANAT 21.06.2023, 09:12 21.06.2023, 14:58
“NEXT by TRT World Forum” binlerce genci bir araya getirdi

TRT World Forum’un gençlere özel etkinliği “NEXT by TRT World Forum” ulusal ve uluslararası arenadan uzman isimler ve binlerce gencin katılımıyla Zorlu PSM’de gerçekleştirildi. Alanında uzman isimler; eğitimi yeniden keşfetmekten teknoloji ile kapsayıcı bir içerik inşa etmeye, seyahatin geleceğinden iş dünyasında sürdürülebilirliğe kadar pek çok önemli konuda bilgi paylaşımında bulundu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen “NEXT by TRT World Forum” İstanbul’da gerçekleşti. Zorlu PSM’de gerçekleşen etkinliğe aralarında TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol’un da olduğu TRT yöneticileri, genç gazeteciler, sivil toplum örgütü üyeleri, akademisyenler ve gençler katıldı.

Dünyaca ünlü eski futbolcu Frederic Kanoute Next by TRT World Forum’da

“Eğitimi Yeniden Keşfetmek: Bariyerleri Yıkıp, Fikirleri Güçlendiriyoruz”, “Erişim 2.0: Teknoloji ve Tasarım ile Kapsayıcı Bir Gelecek İnşa Etmek”, “Anlamlı Etkileşim: Afetlerin Etkilerini Birlikte Azaltmak” ve “İklim Kaygısı: Gençler Farklı Bir Gezegen İstiyor” gibi panellerin yer aldığı “NEXT by TRT World Forum”a, Türkiye ve dünyadan dünyaca bilindik isimler katıldı.

“Görünmeyen Hikâyeler: Sporcuların Hayatına Yakından Bakış” paneline katılan isimlerden Afrika'dan gelen genç futbolcuların gelecek neslinin gelişimine destek olmak için çalışan ünlü futbolcu Frederic Kanoute, spor hayatından bahsettiği konuşmasında, “Futbol popüler bir spor ve hayatın bir özeti gibi. Futbolda gördüğümüz bazı şeyler günlük hayatımızda da devam ediyor. Mesela kardeşlerimiz, ırkçılığa maruz kalıyorlar. Toplum olarak buna karşı savaşmamız gerekiyor,” ifadelerini kullandı.

Tüm katılımcılar tarafından ilgi ile takip edilen “Anlamlı Etkileşim: Afetlerin Etkilerini Birlikte Azaltmak” panelinde gençlerin afetlere karşı direncin dönüştürülmesinde aracı olmaları için gereken beceri, bilgi ve kaynaklar değerlendirildi. Panelde konuşan Türkiye Cumhuriyeti Tanzanya Büyükelçisi Mehmet Güllüoğlu, “Türkiye, sadece afet döneminde değil, her zaman insani destek sağlayan bir ülke. Pek çok ülkeye yardım ediyoruz. Eğer gençlik enerjisi kullanılırsa, bu pek çok ülkenin lehine olacaktır. Pasif projelere değil, aktif gelişime ihtiyacımız var. İşte o zaman dünyayı değiştirebiliriz,” şeklinde konuştu.

Aynı panelde konuşan şef ve girişimci CZN Burak Özdemir ise STK’larla yaptıkları iş birliklerine dikkat çekerek, “Restoranımıza dünyanın dört bir yanından insan geliyor ancak bu yemekleri yiyemeyen pek çok insan var. Bu bizi vicdanen rahatsız etti. Bu sebeple STK’larla iş birliği içerisinde menümüzdeki her şeyi, yemeğe ulaşamayan çocuklara ulaştırmak istedik,” ifadelerini kullandı.

Yapay zekânın hızlı gelişiminin medya endüstrisinde yarattığı dönüşümün konuşulduğu “Yeni Sınır: Yapay Zekâ Medya İçeriklerinde Nasıl Devrim Yapacak?” panelinde ise “yapay zekâ, medya endüstrisinde gazetecilerin ve içerik oluşturucuların geleneksel rollerini nasıl yeniden şekillendiriyor?” sorusu tartışıldı. Panelde konuşan Almost isimli medya kuruluşunun kurucusu Kassy Cho, “Dünyayı analiz etmemiz ve hikâye anlatmamız için ‘insan’ her zaman gerekli olacaktır. Yapay zekâ ile daha etkili çalışabiliriz ancak yine de insan denetimi gerekiyor,” şeklinde konuştu.

Etkinlikte pek çok atölye gerçekleştirildi

Ana sahnede gerçekleşen panellerin yanı sıra, fuaye alanında da e-ticaret, sürdürülebilir sanat, içerik üretimi, oyun tasarımı ve VR illüstrasyon atölyeleri gerçekleştirildi. Binlerce gencin katıldığı etkinlikte katılımcılar hem birbirleriyle hem de ulusal ve uluslararası pek çok kuruluşla iş birliği içinde olma imkanı buldular.

Yorumlar (0)