"Engin Akyürek'le oynamayı çok isterim"

Genç oyuncu Eda Elif Başlamışlı, "Çalıştığım her işe kendimi içinde iyi ve doğru bulabilecek miyim diye bakarım" diyor...

RÖPORTAJ 01.09.2020, 16:11 07.09.2020, 09:26
"Engin Akyürek'le oynamayı çok isterim"

İzleyicinin ilk olarak Bana Her Şey Yakışır programıyla televizyon ekranında tanıma şansı yakaladığı genç oyuncu Eda Elif Başlamışlı ardından romantik komedi Darısı Başıma dizisindeki Meryem rolüyle dikkatleri üzerine çekti. Ekrandan uzak kaldığı sürede "Hep Yek 2" sinema filminde rol aldı ve atv ekranının iddialı dizisi Hercai'de Elif Aslanbey rolüyle tekrar televizyona döndü... Ancak Hercai macerası kısa süren oyuncu bu kez İncir Ağacı dizisindeki performansıyla dikkatleri yeniden üzerine çekti ve ekrandaki başarısını bir kez daha kanıtladı. Biz de ilerleyen dönemde yeni projelerde ışığıyla parıldayacağına emin olduğumuz Eda Elif Başlamışlı'yla kendisi gibi tatlı mı tatlı bir sohbete imza attık...

Hercai dizisinde Elif Aslanbey rolüyle izleyici karşısına çıktın ve çok kısa bir sürede aniden diziden ayrıldın. Ayrılma sebebin neydi?

Hercai dizisinin başarılı yapımcısı sevgili Banu Akdeniz'le çok iyi bir ilişkimiz var; öncelikle bunu söylemeliyim. Diziden ayrılma kararım karşılıklı birbirimizi kırmadan oldu. O dönem içinde bulunmak istediğim bir proje vardı. Bunu Banu Akdeniz'le paylaştım, o da sağ olsun anlayışla karşıladı. İleride yine yolumuzun kesişeceğine eminim.

Hercai oldukça sevildi ve reytinglerde de üst sırada yerini alıyor. Ayrıldığın için pişmanlık duydun mu?

Oyuncular çok istisnai durumların dışında içinde bulundukları projeden ayrılmak istemezler. Çünkü bu bir takım oyunu. Ancak bazı durumlarda transfer gerçekleşebilir, bu da çok normal. Hercai başarılı bir dizi ve içinde yer almaktan, onun bir parçası olmaktan çok mutluluk duydum.

Hercai sonrası günlük dizi İncir Ağacı'nın kadrosuna katıldın ve İncir Ağacı 70'li yıllarda geçen bir dönem dizisi. Dönem dizisinde yer almak nasıl bir duygu? Zorlukları var mı?

Çalıştığım her işe kendimi içinde iyi ve doğru bulabilecek miyim diye bakarım. İncir Ağacı da böyle bir projeydi. Dönem işi yapmak gerçekten zor. Eski bir zamanı yansıtabilmek çok önemli. Ancak, tecrübesiyle ve bilgisiyle bana da tecrübe katan çok değerli bir yönetmenle; Atilla Cengiz’le çalıştım. Doğal olarak zorluklarını daha az hissettim. 90'ların sonunda doğmuş biri olarak 70'lerde yaşamış bir karaktere can vermekten çok heyecan duydum. Nesneler, cümleler, giyim kuşam her şey bu dönemin ötesindeydi. Hatta 70'lerin aşkı bile farklıymış :)

İncir Ağacı'yla ilgili izleyici merakta. Final mi yaptı, yoksa devam edecek mi?

Final yapmış olsa da, güzel işlerin sonu olduğuna inanmam. Elbet herkes hatırlayacaktır.

Yemin dizisi için ismi geçenlerden biriydin, o proje neden olmadı?

Yemin başarılı bir proje. Yapım ile görüştük konuştuk ve hemfikir olamadık. Bu sektör içinde çok doğal bir durum. Birçok proje ile görüşüyoruz ve iki tarafın da hemfikir olduğu projede birlikte oluyoruz, böylece çok daha güzel işler çıkıyor.

Sinema filmi deneyimin de oldu. Sinema mı, dizi mi diye soracak olsak?

Sinema mı, dizi mi diye bakmak yerine, duruma oyunculuk gözüyle bakıyorum. Ben bir işin içindeki değer olarak gördüğüm görevimi yerine getiriyorum. İşte o zaman bunun adı emek oluyor sanırım.

Oyunculukla ilgili hedeflerin neler?

2 hedefim var; biri küçük, biri büyük. Küçük hedefimi her gün gerçekleştiriyorum ve oyunculuk için yeni bir şey öğreniyorum. Büyük hedefim ise bütün küçük hedeflerimin toplandığı bir günün gelmesi ve adımın bu ülkede kalıcı ve güzel anılması.

İdol olarak gördüğün bir oyuncu var mı? Kim gibi olmak istiyorsun?

Birini idol olarak görmek yerine, birçok oyuncunun bana ilham olabilecek, gözüme çarpan değerlerine bakarım. Örnek vermek gerekirse Anne Hathaway diyebilirim. Değişmeyen doğallığı ve sempatikliği çok hoşuma gidiyor.

Hangi isimle bir projede partner olmak isterdin?

Engin Akyürek'le birlikte çalışmayı çok isterim. Kendisini çok başarılı buluyorum.

Yakın zamanda seni izleme şansı yakalayacağımız yeni projeler var mı?

Darısı Başımıza, Hercai, İncir Ağacı gibi çok değerli işlerde bulundum. Hepsi de beklediğimden çok daha güzel oldu ve çok iyi geri dönüşler aldım. Yeni projeler gelmeye başladı. Kariyerimin sağlıklı olması açısından en doğru projede yer almak için sevgili menajerim Umut Sakallı'yla çalışmaya devam ediyoruz. Ekranlardan çok uzun süre ayrı kalabileceğimi sanmıyorum.

Peki sen neler izlersin? Hangi türeden hoşlanıyorsun?

Genelde yabancı bilim kurgu dizileriyle, Türk dönem dizilerini severim. Ama hayatımın mutluluk kaynağı kesinlikle animasyonlar. :)

Son olarak hayatındaki en önemli motivasyon nedir?

Tüm klişe cevapların ötesinde benim canım annem en büyük motivasyonumdur. İnşallah onun hep gurur duyduğu kızı olurum ve bir gün onun gibi bir anne olurum.

Yorumlar (6)
Fatoş 4 yıl önce
İncir ağacı dizisinin devam etmesini çok isteriz
Hayriye Arslan 61 4 yıl önce
Ropörtaj zevkle okudum güzel röportaj olmusyasinin üstünde cevaplar vermişsin isteklerini gelecekle ilgili beklentiler çok güzel Allah gönlüne gore versin istediğin yerlere gelesin. Seni bizler unutmayız başarılarını takip ederiz.
Mujgan erbas 4 yıl önce
MasAllah rabbim sana saglik huzur basarilarin en yuksegini daim etsin kuzum gonlu ve yuregi guzel yavrum seni opuyorum gurur duyuyorm
Osman Evren Gök 4 yıl önce
İncir agacında cok basarılıydınız. Çok güzel bir dönem dizisiydı, dönem dizileri benım vazgeçılezımdır,. Basarılarınızın devamını dilerim Eda Hanım
Aslıgül 4 yıl önce
İncir ağacının devam etmesini çok istiyoruz başka kanal bile olsa izleriz yada TRT ile yeni sözleşme imzalansın çok güzel bir dizi
Mujgan erbas 4 yıl önce
Yolun acik olsun gonlu guzelmutevazi merhametli kuzum rabbim